Inga Linde Jensen (1919 - 2023)

Kunstneren bag de smukke tegninger på de klassiske kalendere fra Plakatforlaget er kunstner og forfatter Inga Linde Jensen.

Inga Linde Jensen blev født 1919 i Fruens Bøge på Fyn, men flyttede senere til København, hvor hun i starten af 40’erne blev færdiguddannet som reklametegner. Dog var året 1940 og anden verdenskrig var i fuld gang. Der var mangel på varer overalt og derfor intet at reklamere for. Som en anden "Agnes Jensen" begyndte Inga at opkøbe gamle glas, som endnu fandtes på lagre, dekorerede dem og solgte dem videre.

Dette førte videre til Ingas næste eventyr som stoftrykker, som hun sammen med sin mand. Og de udvidede sammen deres stoftrykkeri - og i 1963 købte de en nedlagt skole i Vedslet i Østjylland.

I 1990 starter Inga et nyt kapitel, hvor hun i samarbejde med Plakatforlaget, skaber smukke unikke kalendere til de danske hjem. 

Samarbejdet kommer til udtryk i de pragtfulde og humørfyldte kalendere, som vrimler med akvarelmalerier af børn, voksne og dyr, der leger, - og af naturen, der altid er i forandring.

"Jeg maler indtryk, som jeg i løbet af året samler på gåture, fra ture med rutebilen, sammen med venner og i mødet med nye mennesker - og så betyder det selvfølgelig noget, at jeg har levet så længe".

Kalenderne er udover Ingas smukke akvarel malerier som oftest har naturen for øje - også kendetegnet ved Inga Linde Jensens mange små sentenser og ordsprog i stil med: "En rose er en rose, selv i en bulet blikdåse" og "Blomstrer lyngen helt i top, får vi vinter i galop". Det hele er med til at skabe et unikt og skønt univers, som bringer glæde ind i et hvert hjem hvor kalenderen hænger.

Inga sov stille ind i februar 2023.